Högre syfte

Projektengagemang

”Hos oss flätas miljö, innovation och teknik samman”

Text: Sara Schedin Foto: Felicia Yllenius

Möjligheten att få bidra till ett hållbart och digitaliserat samhälle driver Nicke Rydgren i jobbet som strategi- och affärsutvecklingschef på Projektengagemang.

Nicke Rydgren började på Projektengagemang förra året då koncernen förvärvade Projektel som han var vice vd för. Han har tidigare arbetat som managementkonsult under många år och varit affärsområdeschef på data- och analysföretaget Bisnode. I sin nuvarande roll som strategi- och affärsutvecklingschef arbetar han med Projektengagemangs långsiktiga målsättningar och initiativ som främjar aktiv samverkan och digitalisering.

Företagets kärnverksamhets består i att leverera teknisk spetskompetens och design med fokus på kundvärde och en hållbar samhällsbyggnad. För oss finns det inget givet facit på hur detta ska gå till, utan vår ambition är att alltid tänka innovativt för att på så sätt hela tiden flytta fram positionerna, förklarar Nicke.
– Hos oss flätas frågor kring miljö, design, innovation och teknik samman. Vår verksamhet har en väldigt naturlig koppling till det högre syftet, vilket skapar engagemang och energi hos medarbetarna. Det i sin tur är helt avgörande för att driva en framgångsrik affärsverksamhet i vår bransch som tekniska konsulter och arkitekter, säger han och fortsätter:
– Ett av våra huvudinitiativ är den hållbara fastigheten, där vi tittar på hur man kan kombinera hållbarhetsmål med olika tekniska lösningar. Det handlar både om traditionell teknik och nya områden som AI, Big data och sensoriska system.

”Hos oss arbetar allt från ingenjörer och arkitekter till statsvetare och managementkonsulter.”

Projektengagemangs innovationsfokus innebär också att man arbetar allt mer med olika digitaliseringstjänster. Något som innebär att man behöver fylla på med mer varierande profiler än tidigare.
– För tio år sedan bestod vårt typ av företag mestadels av klassiska ingenjörer, men nu när samhällsutvecklingen möter det digitala behöver vi även andra typer av kompetenser som kan hjälpa oss att möta denna sammanflätning. Hos oss arbetar allt från ingenjörer och arkitekter till statsvetare, managementkonsulter och experter inom automatisering. Det som vi alla har gemensamt är att vi är intresserade av innovativ teknik, design och hållbar utveckling.

Nicke Rydgren

Titel: CSO.

Utbildning: Pluggar för närvarande en executive MBA på Handelshögskolan i Stockholm parallellt med jobbet.

Om Projektengagemang

Projektengagemang är en konsultkoncern inom samhällsbyggnad och industri. Vi levererar lösningar som fungerar här och nu och för kommande generationer.
Antal medarbetare: Omkring 1 100.
Läs mer: www.pe.se