Högre syfte

Evry

”Förbättrar utsatta barns liv för en del av bolagsvinsten”

Text: Sofie Lundmark Foto: Kristofer Hedlund

När du surfar in på Systembolaget möts du av IT-lösningar från EVRY. På plats hos kund sitter Anders Lennerdahl, vars roll är att utveckla kunden med hjälp av IT.

Som Application Delivery Manager på EVRY sitter Anders Lennerdahl till 100 procent ute hos en av företagets kunder, Systembolaget. Den rollen har han haft sedan 2012, och lockades av möjligheten att få en tät dialog med kunden för att koordinera EVRYs leveranser på plats. En stor del av hans arbetstid går åt till att följa upp beställningar och säkerställa att projekt blir genomförda på rätt sätt i rätt tid.
– Målet är att hela tiden hjälpa vår kund att utvecklas med hjälp av olika IT-tjänster, berättar Anders.

Ett av Nordens största IT-företag
Trots att Anders arbetar på plats på Systembolaget känner han tydligt att han är en del av EVRY. Hos kunden sitter ett kundteam som på olika sätt bidrar till att utveckla Systembolaget. En del arbetar några veckor, andra några månader.
– När det kommer till IT-tjänster har EVRY ett enormt erbjudande. Vi är involverade i väldigt många lösningar som underlättar i samhället. Som ett av Nordens största IT-företag har vi bland annat skapat lösningar som gör det möjligt att ta ut pengar eller boka en biobiljett. Att det går att göra det tack vare EVRY gör mig riktigt stolt.

”En motivationsfaktor för medarbetarna.”

Partner till Operation Smile
Sedan flera år tillbaka stödjer EVRY Operation Smile, en ideell organisation som opererar barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Förra året var Anders en av två utvalda som på arbetstid fick åka till Nicaragua för att hjälpa till på plats.
– Under nio dagar fick jag arbeta tillsammans med operationsteamet, där min uppgift var att ta hand om journalerna. Vi från EVRY åkte med som gäster och väl på plats fanns inga hierarkier utan alla hjälpte till med det man kan.

”Vi är involverade i väldigt många lösningar som underlättar i samhället.”

Varje år får medarbetare på EVRY ansöka om att åka iväg och arbeta på plats med Operation Smile. Många drömmer om att åka men bara två får chansen varje år.
– Att ett företag som EVRY använder en del av sin vinst för att stötta Operation Smile hjälper inte bara barn som behöver hjälp utan är också en stor motivationsfaktor för medarbetarna, avslutar Anders.

Anders Lennerdahl

Titel: Applicaton Delivery Manager.

Utbildning: Programmerare, Stockholms universitet, examen 1992.

Mitt bästa karriärråd: Hitta en arbetsgivare där du tillåts att växa och jobba med något du tycker är roligt. Det tog några år för mig att hitta vad jag trivs bäst att jobba med, men på EVRY ges möjligheten att ständigt utvecklas genom att testa olika uppgifter.

Om EVRY

EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse.