Högre syfte

Så blir du en hållbarhets-influencer på din arbetsplats

Text: Sofie Lundmark Foto: Privat

Människans agerande under de närmaste 50 åren kommer påverka jorden i mer än 10 000 år framöver. Det är en svindlande tanke. Men medvetenheten hos arbetsgivare ökar. Så här kan du inspirera dina chefer och kollegor till hållbar utveckling – och bidra till ett högre syfte.

Som privatpersoner är många duktiga på att ta hållbara beslut. Det kan till exempel vara att källsortera, åka kollektivt, äta ekologiskt eller handla kläder och möbler på second hand. När det kommer till att överföra det tänket på arbetsplatsen är tröskeln ofta högre. Det är så lätt att hållbarhet på arbetsplatsen stannar vid källsortering och en korg med ekologisk frukt. Det måste vi ändra på, säger SPP:s hållbarhetschef Johanna Landberg.
– Hållbarhet är ett ord folk slänger sig med utan att alltid reflektera över vad det innebär. Det resulterat i att människor har väldigt olika referensramar när det kommer till hållbarhet. Därför tror jag att många kanske tycker att det är svårt att tänka hållbarhet på jobbet, om det inte är något konkret som redan ingår i ens arbetsuppgifter.

Hållbarhet handlar om så mycket mer än miljömässiga initiativ. Såväl för företag som samhället i stort handlar det även om att arbeta långsiktigt med jämställdhet, likabehandling, inkludering och utbildning – för att bara nämna några sociala aspekter. För att lyfta fram vikten av det sociala ansvarstagandet på arbetsplatsen har Johanna introducerat Welcome App på SPP, ett projekt för att inkludera nyanlända i Sverige. I appen kan nyanlända ställa frågor om lokalsamhället som lokala ortsbor kan svara på. Det mest effektiva sättet att inspirera fler till ett integrerat hållbarhetstänk tror Johanna är att föregå med gott exempel.
– Inspirera till engagemang, insikter och beteenden som folk kan ta med sig hem. Visa på resultat och vilken skillnad små insatser kan göra. Och om du dessutom visar hur bra du mår av ditt engagemang hakar troligtvis fler på.
Tidigare var hållbarhet något som företag inte ville anses vara dåliga på. Bara under de senaste åren har bilden förändrats – i dag ser många ett stort värde i att vara pionjär i sin bransch. Som bilföretag räcker det exempelvis inte med att göra som du alltid gjort, menar entreprenören Rebecka Carlsson.
– När företag som Tesla kommer med en vision om att möjliggöra fossilfria transporter behöver andra bolag också ha en tydlig hållbarhetsvision för att attrahera såväl kunder som framtidens talanger, konstaterar hon.

Rebecka arbetar som rådgivare, konsult och föreläsare i gränslandet mellan teknologi och hållbar utveckling. Hon har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig till miljöministern samt grundat ett veganskt matföretag. Trots att många i dag tycker att företagens hållbarhetsarbete utvecklas i rask takt redan nu så tror Rebecka att vi bara sett början.
– De kommande decennierna kommer präglas av hållbarhetsomställningen. De företag som snabbt förmår att minska sina egna utsläpp kommer att lyckas bäst. Men att få ett företag mer hållbart är inget som ligger på ett fåtal människor, det kommer krävas att alla använder all den makt man har inom ramen för sin profession för att hela samhället ska bli hållbart, säger Rebecka.

Det tar mer eller mindre tid för oss alla att kliva ur invanda mönster. Nyckeln är att ha tålamod.
– Att exempelvis gå ner i matsalen på jobbet för att äta en tidig middag med ett gäng nyanlända från Syrien, när det känns så tryggt bakom dataskärmen, kan vara en utmaning för många. Kom ihåg att alla kan göra något, vare sig det gäller att bli bättre på att laga mer vegetariskt hemma, chatta/prata med en nyanländ eller välja fossilfritt sparande, avslutar Johanna.

Tips till dig som vill inspirera till en hållbar samhällsutveckling

• Var nyfiken på de senaste trenderna och koppla det till hållbar utveckling i det företag där du jobbar.

• Försök påverka cheferna till att servera växtbaserad mat på konferenser, utbildningar och interna möten.

• Plastbanta kontoret, exempelvis genom att välja kaffekoppar framför engångsalternativ.

• Förespråka lokala initiativ. Welcome App eller Just Arrived är två exempel på appar som syftar till att integrera nyanlända i samhället och arbetslivet.

• Föreslå företagsvolontärarbete. Det finns flera bra alternativ – till exempel kan ni hjälpa barn och ungdomar med sina skolarbeten genom olika läxhjälpsnätverk.

Johanna Landberg
Hållbarhetschef på SPP.

Rebecka Carlsson
Rådgivare, konsult och föreläsare. Hjälper företag att utveckla nya affärsmodeller i det spännande mötet mellan hållbarhet och exponentiell teknik.